Teismelised, kes peavad oma vanemaid armastavateks, on väiksema tõenäosusega küberkiusajad

PM Tervis
Copy
Uurijad leidsid, et mida rohkem noorukid oma vanemaid armastavatena tajusid, seda väiksema tõenäosusega nad küberkiusamisega tegelesid.
Uurijad leidsid, et mida rohkem noorukid oma vanemaid armastavatena tajusid, seda väiksema tõenäosusega nad küberkiusamisega tegelesid. Foto: Nam Y. Huh/AP

Noorukid, kes tajuvad oma vanemaid armastavate ja toetavatena, tegelevad väiksema tõenäosusega küberkiusamisega, selgub NYU Rory Meyersi õenduskolledžis tehtud uuringust.

Kiusamise ennetamise teadusajakirjas International Journal of Bullying Prevention avaldatud tulemused on eriti olulised arvestades COVID-19 pandeemiaga seonduvaid muutusi perede eludes. 

«Ajal, kui paljud noorukid õpivad klassiruumi asemel kodus ning telefonid ja sotsiaalmeedia asendavad näost-näku suhtluse sõpradega, on rohkem võimalusi küberkiusamiseks,» ütles Laura Grunin, NYU Meyersi doktorant ja uuringu juhtivautor. «Uus peredünaamika ja kodused stressorid mängivad samuti rolli seoses suurenenud töötusega ja vanemate kodust töötamisega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles