Lapse kaalukaotus võib bifidobakterite toel soodsamalt kulgeda

PM Tervis
Copy
Leiud viitavad, et probiootilised lisandid ja kalorikontrollitud dieet võivad aidata nooremal osal populatsioonist rasvumist juhtida ning vähendada tuleviku terviseriske nagu südamehaigus ja diabeet.
Leiud viitavad, et probiootilised lisandid ja kalorikontrollitud dieet võivad aidata nooremal osal populatsioonist rasvumist juhtida ning vähendada tuleviku terviseriske nagu südamehaigus ja diabeet. Foto: Shutterstock

Probiootikumid võivad aidata rasvunud lastel ja noorukitel kaloripiiranguga dieediga koos kaalu kaotada. Itaalias tehtud uuringu tulemusi esitletakse sel nädalal konverentsil e-ECE 2020, vahendab EurekAlert!.

Uuringus leiti, et kaloripiiranguga dieedil lapsed, kellele anti lisaks probiootikume (bifidobaktereid breve BR03 ja breve B632), kaotasid rohkem kaalu ning neil paranes insuliintundlikkus rohkem kui pelgalt dieedil olevatel lastel.

Need leiud viitavad, et probiootilised lisandid ja kalorikontrollitud dieet võivad aidata nooremal osal populatsioonist rasvumist juhtida ning vähendada tuleviku terviseriske nagu südamehaigus ja diabeet. Ülekaalulisus on ülemaailmne probleem ning võib tekitada erinevaid eluohtlikke haigusi nagu diabeet ja südamehaigus. Nende ravi ja ennetus on oluline rahvatervise väljakutse, eriti lastel ja noorukitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles