Regionaalhaigla: viirushaiguste sümptomitega EMO-sse tulla on rangelt ebasoovitatav (1)

PM Tervis
Copy
Põhja-Eesti regionaalhaigla EMO juhataja Kristiina Põld palub tungivalt köha, nohu, palaviku ja kurguvalu korral koju jääda ning võtta ühendust perearstiga. «Üks COVID positiivne patsient võib EMO ootesaalis viibides nakatada kümneid inimesi, kelle hulgas olevatele nõrgenenud immuunsusega patsientidele võib see osutuda fataalseks,» selgitab dr Põld.
Põhja-Eesti regionaalhaigla EMO juhataja Kristiina Põld palub tungivalt köha, nohu, palaviku ja kurguvalu korral koju jääda ning võtta ühendust perearstiga. «Üks COVID positiivne patsient võib EMO ootesaalis viibides nakatada kümneid inimesi, kelle hulgas olevatele nõrgenenud immuunsusega patsientidele võib see osutuda fataalseks,» selgitab dr Põld. Foto: Sander Ilvest

Sel nädalal on viirushaiguste sümptomitega EMO-sse pöördujate arv väga järsult tõusnud. Viirushaigustega patsiendid peaksid esmajärjekorras helistama perearstile, kes otsustab edasise raviplaani ja testimise vajaduse COVID-19 haiguse suhtes.

«Hetkel viirushaiguste sümptomitega EMO-sse tulla on rangelt ebasoovitatav. Üks COVID positiivne patsient võib EMO ootesaalis viibides nakatada kümneid inimesi, kelle hulgas olevatele nõrgenenud immuunsusega patsientidele võib see osutuda fataalseks,» sõnas Regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kristiina Põld. 

«Viirushaiguste tunnustega, nagu köha, nohu, palavik, kurguvalu, palume tungivalt EMO-sse mitte tulla. Haigussümptomite korral vōtke ühendust enda perearstiga, kes otsustab edasise ravi ning suunab vajadusel COVID-19 testi tegema,» ütles Kristiina Põld ning lisas: «Praeguses olukorras peame käituma vastutustundlikult, mōtlema nii enda kui ka oma lähedaste tervise peale.» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles