PERHi nõukogu esimees: tipparsti vallandamise otsus oli ainuvõimalik

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi nõukogu esimees Toomas Vilosius.
PERHi nõukogu esimees Toomas Vilosius. Foto: Peeter Langovits

Täna kohtusid Põhja-Eesti regionaalhaigla nõukogu ja juhatus, et arutada täpsemalt südamearst Hasso Uuetoa päeva pealt töölt vallandamise põhjuseid. PERHi nõukogu esimees Toomas Vilosiuse sõnul oli haigla juhatuse sisuline otsus ainuõige.


«Kuulates ära väga pikalt kogu arutelu, jõudis nõukogu otsusele, et juhatus käitus kõige parema äratundmise järgi, et säilitada normaalne tööõhk ja kodurahu, mis on ka väga tähtis patsientidele. Et luua normaalne keskkond, kus ravi saada,» ütles haigla nõukogu esimees.

Vilosius lisas, et juhatus käitus tekkinud olukorras ainuvõimalikult. Iseküsimus on, kas seda viidi ka protseduuriliselt kõige õigemalt läbi.

«Nõukogu ei peaks seda tegelikult üldse arutama – see on puhas kaadripoliitiline siseotsus, mis ei kuulu nõukogu kompetentsi, aga kuna see on juba leidnud niisugust kõlapinda, siis nõukogu tahtis selle ära kuulata,» selgitas Vilosius.

PERHi nõukogu esimehe sõnul peab aga haigla juhatus nüüd pingutama ja näitama, kuidas suudetakse täita tekkinud tühik ning jätkatakse poolelijäänud tööd.

Vilosius avaldas kahetsust, et on tekkinud monopoolne olukord, kus üks protseduuri tegemine on koondunud ainuisikuliselt ühe arsti kätte: «See, et Eestis selline monopol tekib, on üheltpoolt erakordselt kahetsusväärne. Teisalt aga, Eesti väiksust arvestades, siis eks meil neid monopole on mitmel elualal.»

«Aga kahtlemata on ühe protseduuri koondumine ühe arsti kätte väga halb ja sellest tuleb teha järeldused tulevikuks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles