Iga aasta sureb 5000 eurooplast toidust saadud haigustesse. Uurijad külastasid inimeste kodusid ning avastasid erinevates Euroopa riikides nii häid kui ka halbu köögiharjumusi.
Tellijale
Teadlased piilusid koduköökidesse ning tegid kindlaks, kust tekib toiduga edasi kanduvate haiguste risk
«Peame meeles pidama, et toidu valmistamine on kompleksne sotsiaalne tava, mis põhineb rohkem rutiiniks muutunud harjumustel kui toiduohutusnõuetel,» ütles Silja Skuland Oslo Metropolitani ülikoolist.
Ühes uurijatega Norrast, Suurbritanniast, Prantsusmaalt, Portugalist ja Rumeeniast kaardistas ta 75 Euroopa majapidamise ostlemise, hügieeni ja toidu valmistamise harjumused. Uuring on osa suurest Euroopa uurimisprojektist SafeConsume, milles tegeletakse toiduga edasi kanduvate haiguste riski vähendamisega koduköökides, vahendab MedicalXpress.