Dr Fauci soovitab tõsta vastupanu viirustele vitamiiniga, mida tarbib ise

PM Tervis
Copy
Dr Anthony Fauci
Dr Anthony Fauci Foto: Kevin Dietsch/AP/Scanpix

USA riikliku allergia- ja nakkushaiguste instituudi direktor dr Anthony Fauci soovitas võtta D- ja C-vitamiini ning ütles, et tarbib toidulisandeid ka ise, vahendab Insider.

«Kui teil on D-vitamiini puudus, mõjutab see teie vastuvõtlikkust infektsioonidele. Mul pole midagi selle soovitamise vastu, võttes D-vitamiini toidulisandeid ka ise,» ütles ta. «Teine vitamiin, mida inimesed tarbivad, on C-vitamiin, kuna see on hea antioksüdant, nii et kui inimesed tahavad võtta umbes grammi C-vitamiini, oleks see hea.»

«Täisväärtuslikule toidule lisaks on põhjamaa inimestel soovitatav terve sügistalvise perioodi võtta juurde D-vitamiini. Kui immuunsüsteem vajab turgutamist, siis talvel ja kevade hakul võib teha 1–2-kuulise multivitamiinikuuri. Enim mõju avaldavad vitamiinid A, C, E ja D ning tsink, seleen, raud ja foolhape,» jagas Ida-Tallinna Keskhaigla immunoloog-allergoloog dr Krista Ress näpunäiteid juhuks, kui immuunsüsteem on tasakaalust väljas ning vajab turgutamist. Täpsemat tervisenõu on soovitatav küsida apteekrilt.

Päevas ei tohiks aga tarbida üle 10 000 IU D-vitamiini.

Kas ja kui palju on D-vitamiini soovitatavast tasemest veres vajaka, saab mõõta vereprooviga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles