Uuring: lapseeas videomängude mängimine aitab isegi täiskasvanuna teatud ülesandeid teistest kiiremini ära teha

PM Tervis
Copy
Inimesed, kes olid enne noorukiiga innukad mängijad, sooritasid hoolimata mängimise lõppemisest paremini töömälu ülesandeid, mis nõuavad informatsiooni peas hoidmist ja sellega manipuleerimist tulemuse saamiseks.
Inimesed, kes olid enne noorukiiga innukad mängijad, sooritasid hoolimata mängimise lõppemisest paremini töömälu ülesandeid, mis nõuavad informatsiooni peas hoidmist ja sellega manipuleerimist tulemuse saamiseks. Foto: Shutterstock

Oberta de Catalunya ülikooli (UOC)  uuringus leiti, et kognitiivsed muutused säilivad isegi aastaid pärast videomängude mängimise lõpetamist.

Uuringus tehti kümme transkraniaalse magnetstimulatsiooni sessiooni. Tegu on meetodiga, kus inimese pea peale asetatakse isoleeritud pool, millega suunatakse läbi lühiajaline magnetimpulss ja stimuleeritakse mingisugust aju piirkonda. Hulk uuringuid on näidanud, kuidas videomängude mängimine võib muuta aju struktuuri suurendades teatud piirkondi või luua funktsionaalseid muutusi aktiveerides tähelepanu või visuaalruumiliste oskustega seotud alasid.

Ingliskeelne joonis, mis kujutab isoleeritud pooli asetamist koljule. Sellega suunatakse läbi aju lühiajaline magnetstimulatsioon ja stimuleeritakse soovitud ajupiirkonda.
Ingliskeelne joonis, mis kujutab isoleeritud pooli asetamist koljule. Sellega suunatakse läbi aju lühiajaline magnetstimulatsioon ja stimuleeritakse soovitud ajupiirkonda. Foto: Shutterstock
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles