Kaitsemaskid, mida kannavad moeteadlikud kuulsused

PM Tervis
Copy
Ameerika näitlejanna Gina Gershon 68. San Sebastiani filmifestivalil Kursaali palees 18. septembril 2020.
Ameerika näitlejanna Gina Gershon 68. San Sebastiani filmifestivalil Kursaali palees 18. septembril 2020. Foto: Jack Abuin/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kui tavaline kaitsemask ei tõmba kandma, siis ise õmblemiseks või soetamiseks leiab laiast maailmast palju inspiratsiooni. Mask võib lisaks kõigele muule olla täiendav aksessuaar, mis annab kandjale veelgi enesekindlust.

Meditsiinilisi ühekordseid näomaske kannavad meditsiinitöötajad selleks, et patsiendi nakkust kandvad piisad ei sattuks nende hingamisteedesse ja vastupidi. Eelistatavalt kannavad neid just meditsiinitöötajad ning mitte kogukond. Mittemeditsiinilised näomaskid on erinevad maskid, sh isetehtud, mis ei ole ette nähtud tervishoiuasutustes kandmiseks, ning need on standardiseerimata. Näomaskide kandmine on täiendav meede rahvarohketes kohtades käies kasutamiseks: toidupoed, ostukeskused või ühistransport, selgitab Terviseamet.

Mask peab katma terve näo ninajuurelt kuni lõua alla. Enne selle peale panemist või pärast eemaldamist peaks värskelt käed ära pesema või desinfitseerima. See on põhjus, miks paljud panevad maski ette juba kodust väljudes, mitte näiteks bussipeatuses: kodus on lihtne enne käed ära pesta. Maski tuleb eemaldada haarates tagantpoolt puudutamata esiotsa. Ühekordne mask tuleks prügikasti visata ning korduskasutatav mask pesta 60 kraadi juures võimalikult kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles