Eesti e-tervise projekt sai WHO tunnustuse

PM Tervis
Copy
Eesti peaminister Jüri Ratas ja WHO peadirektor dr Tedros Adhanom Ghebreyesus koostööprotokolli allkirjastamas.
Eesti peaminister Jüri Ratas ja WHO peadirektor dr Tedros Adhanom Ghebreyesus koostööprotokolli allkirjastamas. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Eesti peaminister Jüri Ratas ja Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) peadirektor dr Tedros Adhanom Ghebreyesus allkirjastasid videosilla vahendusel toimunud tseremoonial ühiste kavatsuste protokolli, mis toetab Eesti ettevõtjate ja teadlaste tööd digitaalse immuniseerimispassi, X-tee lahenduste ja muude e-tervise projektidega.

Ratas avaldas lootust, et niinimetatud kollase vaktsineerimiskaardi digitaliseerimine, mis parandab vaktsineerimisandmete töötlemist ja võimaldab turvalist piiriülest andmetevahetust, avab meile ukse laiemale koostööle. Tema sõnul saab Eesti e-tervise projekt tänu WHO tunnustusele uusi võimalusi X-tee lahenduste kasutamiseks.

WHO Euroopa regionaaldirektori Hans Henri P. Kluge sõnul on Eesti Euroopa digitaalne edulugu, kellel on rahvusvahelisele üldsusele ja kogu maailmale palju pakkuda, et aidata parandada miljonite inimeste elukvaliteeti.

Pärast protokolli allkirjastamist arutasid Ratas ja Ghebreyesus veel ülemaailmset olukorda seoses koroovaviiruse levikuga ja tervisekriisi lahendamist Eestis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles