Terviseameti uus juht: maski kandmine siseruumis peab muutuma normiks

PM Tervis
Copy
Terviseameti värske juht Üllar Lanno
Terviseameti värske juht Üllar Lanno Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tervisameti uue peadirektori Üllar Lanno sõnul tõi kevadine riigi lukku keeramine kõikidele ühiskonnagruppidele kahju. Tavapärase elu jätkamiseks peab tema sõnul aga avalikus siseruumis maski kandmine muutuma uueks normiks, vahendab ERR.

«See on üks tõekspidamine, mille osas Eesti inimene peab ennast muutma. Ja maski kandmine peab muutuma selles mõttes normiks, et ta on sul taskus, ta on sul kaasas ja paned ta sellel hetkel ette, kui sa tunned, et nakkusoht sinu suhtes on kõige kõrgem,» rääkis ta «Esimeses stuudios». 

«Kui võtame nüüd kitsad kohad, külmenevad ilmad ja need kohad, kus nakkus võib levida hoone sees oluliselt kiiremini inimeselt inimesele, siis minu soovitus on: pange mask ette,» lisas ta.

Kuna koroonaviiruse olukord muutub tõsisemaks, siis soovitab terviseamet kanda maski rahvarohketes siseruumides ja ühistranspordis – eriti Ida-Virumaal, Tallinnas ja Võrus. Maski kandmine ei ole Eestis küll kohustuslik, kuid mask on hea täiendav meede distantsi hoidmisele, heale kätehügieenile ja heale respiratoorsele hügieenile.

Maski tuleb kanda kõigil mis tahes haigussümptomitega inimestel avalikus kohas viibides või vältimatu lähikontakti korral. Maski peaksid kandma kõik koroonaviirusesse haigestunute kontaktsed ka juhul, kui sümptomeid veel pole. Oluline on maski paigaldada, kanda ja eemaldada õigesti. Pärast maski eemaldamist tuleb käed desinfitseerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles