Tanel Kiik sai aasta seksuaaltervise edendajaks

PM Tervis
Copy
Ministrit tunnustati klaasikunstnik Kateriin Rikkeni autoritööga «Põhiväärtused»
Ministrit tunnustati klaasikunstnik Kateriin Rikkeni autoritööga «Põhiväärtused» Foto: Eesti Seksuaaltervise Liit.

Eesti Seksuaaltervise Liidu liikmed valisid 2019. aasta seksuaaltervise edendajaks sotsiaalministri Tanel Kiige. Auhinnaga tunnustatakse inimest, kes on Eestis seksuaaltervise valdkonnas eriliselt silma paistnud ning olulistes küsimustes kaasa rääkinud.

Eesti Seksuaaltervise Liidu presidendi dr Jaana Belowi sõnul lähtub sotsiaalminister oma tegevuses inimõiguste tagamisest ning seisab kõigi ühiskonnagruppide eest. «Tanel Kiik kaitseb lapsi, noori ja vanu, naisi, erineva seksuaalse identiteediga inimesi, neid, kes meie ühiskonnas kaitset vajavad. Ka valitsuse keerulistes diskussioonides on ta jäänud kindlaks oma seisukohtadele ja väärtustele. Õige inimene õige koha peal,» ütles Below. «Eesti Seksuaaltervise Liit lähtub oma töös samadest põhimõtetest ja seisab hea selle eest, et kõigile, sõltumata soost, vanusest, seksuaalsest orientatsioonist või rassist, oleksid nii inim- kui seksuaalõigused tagatud.»

Sotsiaalminister avaldas liidule tunnustust pikaaegse ja tulemusrikka töö eest. «Tunnustan Eesti Seksuaaltervise Liidu panust Eesti inimeste seksuaal- ja reproduktiivtervise ning õiguste eest seismisel. Olen väga tänulik auhinna saamise üle, ent mõistagi ei ole sellega töö seksuaal- ja reproduktiivtervise valdkonnas lõppenud. Pean oluliseks, et suunaksime piisavalt ressursse nii vaimse tervise valdkonda, ohvriabi tagamisse kui kvaliteetse seksuaalhariduse pakkumisse tõstmaks teadlikkust tervet ühiskonda puudutavatel teemadel,» sõnas minister Kiik.

Eesti Seksuaaltervise Liit on valinud seksuaaltervise edendaja alates 2017. aastast. 2017. aasta laureaat oli Risti Koguduse õpetaja Annika Laats, 2018. aasta laureaat oli väärkoheldud lapsi aitava Lastemaja juht Anna Frank-Viron.

Mittetulundusühing Eesti Seksuaaltervise Liit on seksuaal- ja reproduktiivtervise ja -õiguste eestkosteorganisatsioon. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles