Teadlased: Covid-19 põdemine ei pruugi päästa korduvast haigestumisest

PM Tervis
Copy
Teistkordne nakatumine võib kaasa tuua raskema kuluga koroonatõve.
Teistkordne nakatumine võib kaasa tuua raskema kuluga koroonatõve. Foto: Shutterstock

Värsked uuringutulemused näitavad, et koroonatõbi võib tabada rohkem kui üks kord ning teistkordse haigestumisega võivad kaasneda raskemad sümptomid.

Covid-19 kordusjuhtumite sagenemine muudab küsitavaks nakatumisjärgse immuunsuse tekkimise uute viirusosakeste suhtes, vahendab Science Alert. Ajakirjas The Lancet Infectious Diseases avaldatud värskes uuringus analüüsitakse esimest kinnitatud Covid-19 korduvinfektsiooni juhtumit USA-s. Tulemused näitavad, et varasem kokkupuude viirusega ei pruugi tagada immuunsust tulevikus.

25-aastane mees Nevadast sai esimest korda positiivse koroonatesti tulemuse 18. aprillil. Nädalaga möödusid kerged ülemiste hingamisteede nakkusele viitavad sümptomid. Maikuus tegi ta kaks korda kontrollteste, mis mõlemad andsid negatiivse tulemuse. 

Mai lõpus hakkas meest vaevama kurguvalu, köha, peavalu ja seedehäired. 5. juunil andis positiivne testitulemus koroonaviirusega nakatumisele kinnituse. Teistkordne haigestumine kulges märksa raskemini – seekord viidi mees haiglasse, kus ta sai toetavat hapnikuravi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles