Perearstid tuletavad meelde, et väljastavad vaid seadusega nõutud tõendeid

PM Tervis
Copy
Perearst. Foto on illustreeriv.
Perearst. Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm / Sakala

Perearstid puutuvad üha enam kokku olukorraga, kus erinevad asutused ja organisatsioonid on kehtestanud tõendinõude, mille alusel saab lubada inimese laagrisse, võistlusele või mõnele teisele üritusele. Eesti perearstide seltsi hinnangul on see põhjendamatu ning enamiku tõenditest võiks asendada tervisedeklaratsiooniga, millega inimene võtab ise vastutuse oma tervise eest.

Eesti perearstide selts tuletab meelde, et perearstid väljastavad vaid neid tervisetõendeid, mida Eestis kehtivad riiklikud seadused ja määrused nõuavad.

«Tervisetõendi eesmärk on anda meditsiiniline hinnang konkreetse isiku kohta ning see peab olema nii ajaliselt kui sisuliselt täpne,» selgitas dr Marko Ölluk Eesti perearstide seltsist. «Seetõttu on arusaamatu, millist eesmärki erinevate asutuste poolt nõutud tõendid täidavad ja mis nendest pärast esitamist edasi saab: kas need arhiveeritakse või kas nende kohta tehakse aruandlust?»

Perearstid rõhutavad, et neil peavad olema konkreetsed kriteeriumid, mille järgi saab hinnata, kas tervisetõendit on võimalik väljastada. Erinevate asutuste ja organisatsioonide poolt nõutavatel tõenditel need kriteeriumid puuduvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles