USA ravimiamet kinnitas esimese ametliku koroonaravimi

PM Tervis
Copy
Kaitsevarustuses tervishoiutöötaja näitab remdesiviiri sisaldavat ravimiampulli Kenezy Gyula nakkushaiguste instituudis Ungaris, 15 oktoobril 2020.
Kaitsevarustuses tervishoiutöötaja näitab remdesiviiri sisaldavat ravimiampulli Kenezy Gyula nakkushaiguste instituudis Ungaris, 15 oktoobril 2020. Foto: Zsolt Czegledi/EPA/Scanpix

USA toidu- ja ravimiamet (FDA) kiitis heaks remdesiviiril põhineva viirusevastase ravimi Veklury kasutamise Covid-19 patsientide raviks. 

Veklury on esimene koroonaravim, mis on saanud FDA ametliku heakskiidu, vahendab BBC. FDA sõnul vähendas ravim kliiniliste uuringute käigus koroonatõvest tervenemise aega keskmiselt viie päeva võrra.

Vekluryt tohib manustada ainult haiglates või tervishoiuasutustes, mis on võimelised osutama statsionaarse haiglaraviga võrreldavat teenust. Ravimit võib anda 12-aastastele ja vanematele lastele ning täiskasvanutele kehakaaluga vähemalt 40 kilogrammi. Seni oli remdesiviiri kasutamiseks luba vaid erakorralistel juhtudel.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) ütles eelmisel nädalal, et remdesiviir ei suurenda koroonapatsientide ellujäämisvõimalust. Ravimitootja Gilead lükkas uuringu tulemused aga ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles