Popov koroonarekordist: olukord on ärev, aga kontrolli all (4)

PM Tervis
Copy
Arkadi Popov
Arkadi Popov Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Terviseameti meditsiinistaabi juht Arkadi Popov ütles «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et eilne ööpäevane koroonajuhtude rekord näitab, et olukord on ärev, kuid praegu on võimalik seda veel kontrollida.

Epidemioloogid on Popovi sõnul kinnitanud, et kõik kolded, mis on hetkel olemas, on kontrollitavad ja kontaktid suures osas jälgitavad. «Inimesed on täna natukene, võib öelda, harjunud sellega, et elu oli üsna rahulik suvel ja tõepoolest, haiglaravi vajas suhteliselt vähe inimesi ja inimesed praegu käitusid mitte päris nii nagu seda sooviksime,» rääkis Popov ERR-ile. Viiruse leviku vältimiseks soovitab ta kasutada avalikus kohas maske nii palju kui võimalik, eriti nendes regioonides, kus nakatumismäär on kõrge – see on Harjumaa, Tallinn, Raplamaa, Ida-Virumaa, Jõgevamaa.

Tõsiasi, et Harjumaal ei ole viiendiku juhtumite puhul nakkusallikas teada, kõneleb koroonaviiruse varjatud levikust. Seetõttu pöördub Popov elanike poole üleskutsega: «Kui inimene tunneb, et tal tekivad isegi väiksemad sümptomid, palume pöörduda perearsti poole selleks, et perearst suunaks testimisele. Niimoodi me suudame jälgida kontakte.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles