Popov koroonaviiruse leviku ohjeldamisest: kõik on veel meie endi käes (2)

PM Tervis
Copy
2020. aasta pressisõbraks valiti Arkadi Popov.
2020. aasta pressisõbraks valiti Arkadi Popov. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Terviseameti meditsiinistaabi juhi Arkadi Popovi sõnul muutub olukord koroonaviiruse hoogsa leviku tõttu ärevamaks, kuid rangeid riiklikke piiranguid pole veel vaja.

«Me täna peame rääkima ennetusmeetmetest. Ja oleks väga rumal, kui Eesti praeguses olukorras, kus tegelikult nakatumismäär on üks madalamaid Euroopas, ei kasutaks võimalust, et me praegu laseksime oma šansi käest ära,» rääkis Popov «Aktuaalsele kaamerale».

Popovi sõnul on praegu näiteks poodides ja kaubanduseskustes näha, kuidas inimesed on unustanud üksteisega distantsi hoidmise. Ta tuletab meelde kahemeetrise distantsi hoidmise nõuet ja soovitab kanda ka maski ning järgida muid terviseameti soovitusi. Rangemad riiklikud piirangud on Popovi sõnul vajalikud siis, kui epidemioloogid ei suuda enam situatsiooni kontrollida ja nakatunute kontakte jälgida, nagu ongi juhtunud mitmel pool Euroopas.

Terviseameti andmetel on viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta 68,28. Positiivsete tulemuste osakaal tehtud testidest on 4,3 protsenti. Koroonaviiruse täpsemat andmestikku saab vaadata siit.

Soovitused viirusest hoidumiseks:

  • Väldi rahvarohkeid kogunemisi ja lähikontakti võõrastega.
  • Ära kohtu näost näkku haige või haigustunnustega inimestega.
  • Siseruumides ja rahvarohketes kohtades kanna maski.
  • Pese käsi sooja vee ja seebiga kuni 1 minuti jooksul. Kasuta õiget käte pesemise tehnikat.
  • Väldi sõrmedega silmade, nina ja suu puudutamist.
  • Haigestumise korral jää koju nii töölt, koolist kui ka lasteaiast ja võta perearstiga ühendust.
  • Ela tervislikult! Söö täisväärtuslikku toitu, joo puhast vett, liiguta end aktiivselt iga päev vähemalt 30 minutit, väldi stressi, maga vähemalt 7–8 tundi, väldi alkoholi liigtarvitamist ja suitsetamist.
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles