Gripivaktsiin on otsas – kuidas seda veel saada? (1)

Anne-Liise Verpson
Copy
Gripivaktsiin on loodud kaitsma prognooside kohaselt ringlusse tulevate erinevate gripitüvede eest. 
Gripivaktsiin on loodud kaitsma prognooside kohaselt ringlusse tulevate erinevate gripitüvede eest. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Terviseameti andmetel on Eestis gripivaktsiin otsas, ütleb terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialist Eliisa Metsoja.

«Tõesti, saame kinnitada, et tänavune gripivaktsiin on apteekidest otsas,» nendib ravimiameti kommunikatsioonijuht Kristi Sarap. «Kõik vaktsiinid, mis on eri andmetel veel riigis saadaval, on nimeliselt eelbroneeritud, st vaktsineerimise aeg on kokku lepitud,» lisab ta.

«Kui nõudlus teistes riikides osutub ennustatust tagasihoidlikumaks, siis vahest on võimalik tuua mõne teise ELi riigi turule mõeldud vaktsiini hiljem lisaks. Tänaseks oleme uurinud ja selline võimalus tundub pigem väike, sest huvi gripivaktsiini vastu on kõikjal märgatavalt tõusnud,» sõnab Sarap.

«Need, kes endale eelnevalt apteegis või immuniseerimiskabinetis vaktsineerimiseks aja broneerisid, saavad oma doosid ikka kätte. Saame vaid soovitada jälgida eri teenusepakkujate veebilehti – inimesed siiski ka tühistavad oma vaktsineerimisaegu. Samuti immuniseerimiskabinettides,» räägib Metsoja. Hooldekodudes on tema sõnul alles käimas sealsete elanike vaktsineerimine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles