Teatrid ja kontserdimajad: kaitsemaskiga publik on uus normaalsus

PM Tervis
Copy
Maskiga ja maskita kontserdikülastajad Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias 15. oktoobril 2020
Maskiga ja maskita kontserdikülastajad Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias 15. oktoobril 2020 Foto: Madis Veltman / Postimees

Eesti Etendusasutuste Liidu juhatuse esimehe Margus Allikmaa sõnul on publik võtnud kuulda palvet tulla teatrisse maskiga ja sellest on kujunenud teatrisaalis uus normaalsus.

Allikmaa kirjutas kultuuriministrile saadetud pöördumises, et valitsuse kavandatavate uute koroonapiirangute seadmisel soovib liit seni teatritele tehtud erandite säilimist, vahendab ERR

«Teater aitab inimestel paariks tunniks saada eemale igapäevaelus aina kuhjuvatest muremõtetest,» märkis Allikmaa ning lisas, et kuniks teatris käimine on madala nakkusriskiga tegevus, peaks võimaldama inimestel teatris käia.

Teatrijuhi sõnul ei ole viiruse tõkestamisel olemuslikku vahet selles, kas saalis istub vaikselt 750, 650, 550 või 450 inimest – oluline on inimeste hajutamine saabumisel, lahkumisel ja vaheajal. 

«Seda, et publik ise ka hoiaks distantsi, tuletatakse meelde nii kõlaritest, kui teevad seda kõik publikuteenindajad,» selgitas Allikmaa moodust, kuidas lisaks desovahendite pakkumisele ja publiku andmete kogumisele nakkusohu vähendamisele kaasa aidatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles