Värske koroonauuring: Eestis on nakatunud 5000 inimest

PM Tervis
Copy
Illustreerival pildil koroonaviiruse võimaliku leviku takistamine Estonia teatris. Tallinn, 15.11.2020
Illustreerival pildil koroonaviiruse võimaliku leviku takistamine Estonia teatris. Tallinn, 15.11.2020 Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tartu Ülikooli teadlaste korraldatud koroonaviiruse seireuuringu üheksandast lainest ilmnes, et 0,4 protsenti Eesti elanikkonnast ehk umbes 5000 inimest on koroonaviirusega nakatunud.

Sotsiaalminister Tane Kiige sõnul näitasid seireuuringu esialgsed andmed, et 2000-inimeselise juhuvalimi seast tuvastati üheksa nakatunut. «See näitas, et jätkuvalt on meil asümptomaatilisi viiruskandjaid, mis omakorda tähendab, et tuleb olla ettevaatlik liikudes avalikes siseruumides, ühistranspordis,» sõnas Kiik, tutvustades TÜ peremeditsiini professori Ruth Kalda ülevaadet valitsusele.

«Me näeme, et meil ei ole väga massilist varjatud levikut, aga me näeme, et nakatunute osakaal on kõrgem kui ametlik statistika seda näitab. Eesmärk on loomulikult saavutada sarnane olukord nagu suvekuudel, kus oli ka hetki, kus juhuvalimitega ehk asümptomaatiliste testimisega oli laineid, kus ei tuvastatud ühtegi nakatunut,» märkis minister ERRi vahendusel.

Terviseameti andmetel analüüsiti viimase ööpäeva jooksul Eestis 5287 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 186. Koroonastatistikat saab täpsemalt vaadata terviseameti koroonakaardilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles