Eesti haiglate koroonavõimekus: korraga saaks ravida 400 raskes seisus koroonahaiget

PM Tervis
Copy
Haiglaravi voodikohti saab avada ka Eesti väiksemates haiglates. Pildil Viljandi haigla: enne ravialale edasi liikumist tuleb puhastada käed, täita tervisekaart ja mõõta kehatemperatuuri.
Haiglaravi voodikohti saab avada ka Eesti väiksemates haiglates. Pildil Viljandi haigla: enne ravialale edasi liikumist tuleb puhastada käed, täita tervisekaart ja mõõta kehatemperatuuri. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti haiglates on kokku üle 6000 aktiivravi voodikoha, millest raskete koroonahaigete raviks vajalike hingamisaparaatidega on praegu varustatud üle 300.

Sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna juhataja Agris Koppeli sõnul on praegu Eestis haiglaravi valmidus sätitud umbes 200 koroonapatsiendile, kuid vastavalt vajadusele saab kiiresti avada ka uusi voodikohti. Pühapäeval oli Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravil 146 inimest.

«Epideemia olukorras tuleb ju ravida kõiki patsiente, aga intensiivravi mõistes on kindlasti üks piirang hingamisaparaatide olemasolu ja neid on Eestis täna üle 300 ehk raskes seisundis Covidi-haigeid saame ravida 300–400 patsiendi vahel, aga kuna aparaate tuleb ka Eestisse juurde, siis ütleme nii, et umbes 400 ja natuke peale võimekus on Eestis praegu olemas,» selgitas Koppel ERRi vahendusel.

Kuna praegu on haigestujaid enim Tallinnas, Harjumaal ja Ida-Virumaal, siis on seal juba ravivõimalusi suurendatud. Koppeli sõnul avatakse uusi voodikohti vastavalt olukorra tõsidusele ning seal, kus haigeid on – koroonahaigetele saab ravikohti avada ka Eesti väiksemates haiglates. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles