Tallinna haiglad teevad ruumi koroonapatsientidele (1)

PM Tervis
Copy
Põhja-Eesti Regionaalhaiglas lükatakse iga päev edasi osa plaanilisi operatsioone, et tagada intensiivravi koroonapatsientidele. Pildil operatsioon regionaalhaiglas 2. juulil 2020.
Põhja-Eesti Regionaalhaiglas lükatakse iga päev edasi osa plaanilisi operatsioone, et tagada intensiivravi koroonapatsientidele. Pildil operatsioon regionaalhaiglas 2. juulil 2020. Foto: Raul Mee/Postimees/Scanpix

Nii Põhja-Eesti regionaalhaigla kui ka Ida-Tallinna keskhaigla tõmbavad plaanilist ravitegevust koomale, et loovutada osa voodikohtadest koroonahaigetele.

Novembri alguses ütlesid teadlased Krista Fischer ja Mario Kadastik, et kui Eestis käitumist ei muudeta, vajab jõuludeks haiglaravi 500 koroonapatsienti, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Viimastel päevadel kiiresti kasvanud haiglaravi vajavate inimeste arv viitab, et seni on teadlaste koroonamudelid üsna täpsed – sestap hakatakse uute koroonaosakondade avamiseks pealinnas plaanilist ravi piirama.

«Meil nüüd Covid-osakond, mille me avame esmaspäevast. See tuleb 26-kohaline ja kui me arvestame sellega, et Covid-patsient vajab kaks korda rohkem meditsiinipersonali, siis see tähendab meile ka väga korralikku võimestamist ja siin me tõepoolest veidi plaanilist ravi peame piirama siseprofiili pool,» rääkis Põhja-Eesti regionaalhaigla juht Agris Peedu.

Ida-Tallinna Keskhaigla siseosakonna juhataja Kai Suklese sõnul avasid nad uue osakonna kolm päeva tagasi ning seal on kohti kokku 28, millest neli on kuni kolmanda astme intesiivravi vajavatele haigetele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles