Perearstid kuulutavad välja aasta tegija ja aasta ämbri

PM Tervis
Copy
Tanel Kiik
Tanel Kiik Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Perearstide Selts kuulutab täna välja aasta tegija ja aasta ämbri. Tiitli saajad selguvad täna kell 12.30 ning üritusest on võimalik vaadata otseülekannet Eesti Perearstide Seltsi Facebooki lehel.

Valiku aluseks on perearstide hulgas läbiviidud küsitlus ning enim hääli said järgmised kandidaadid:

Aasta tegija nominendid:

Irja Lutsar – aasta naine 2020, mikrobioloog ja viroloog, Tartu Ülikooli meditsiinilise mikrobioloogia ja viroloogia professor, Covid-19 tõrje teadusnõukoja juht, kes on oma nõuga abiks ka perearstidele Covid-19 pandeemias orienteerumisel.

Tanel Kiik – sotsiaalminister, kes on aasta tegija kandidaatide rivis oma süvenemise, põhjalikkuse ja taiplikkuse tõttu. Lisaks perearstidele on minister muljet avaldanud ka Tartu Ülikoolile, kes 2020. aastal tunnustas Tanel Kiike Skytte medaliga panuse eest tõenduspõhise riigivalitsemise edendamisse.

Covid-grupp – Eesti Perearstide Seltsi juurde moodustatud aktiivgrupp, kes on kui majakas, mis näitab valgust tormisel merel triivivatele laevadele. Grupp tegeleb näiteks juhendite koostamise, IT-lahenduste ning kommunikatsiooniga.

Aasta ämbri nominendid:

Koroonaviirus – pandeemia 2020, rohkem sõnu ei olegi vaja.

Koroona kiirtestid – valitsuse otsus võtta kasutusele SARS-CoV-2 antikehade kiirtestid ei ole meditsiiniliselt põhjendatud ning seetõttu ei ole võimalik ka testide tulemustest järeldada, kas inimene on haigestunud, haiguse läbi põdenud või terve.

Segadused gripivaktsiiniga – kuidas kaitsta riskigruppe vaktsiinvälditavate haiguste eest, kui vaktsiini pole kuskilt võtta?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles