USA vähendab koroonakontaktsete eneseisolatsiooni aega

PM Tervis
Copy
USA haiguste tõrje ja ennetamise keskuste direktor dr Robert Redfield (pildil) kirjeldas eneseisolatsiooni aja muutmist kui andmetele tuginevat otsust, mida on juba nädalaid plaanitud.
USA haiguste tõrje ja ennetamise keskuste direktor dr Robert Redfield (pildil) kirjeldas eneseisolatsiooni aja muutmist kui andmetele tuginevat otsust, mida on juba nädalaid plaanitud. Foto: Chris Kleponis/Pool via CNP/MediaPunch/RS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Uute suuniste kohaselt vähendatakse koroonapositiivsega lähikontaktis olnud inimese koduses eraldatuses viibimise aega seniselt 14 päevalt kümnele.

USA haiguste tõrje ja ennetamise keskuste (CDC) direktor dr Robert Redfield teatas teisipäeval asepresident Mike Pence'ile ja Valge Maja koroonaviiruse töörühma liikmetele, et CDC annab peagi välja uued suunised koroonakontaktsete eneseisolatsiooninõuete kohta, vahendab CNN.

Koroonahaigega lähikontaktis olnud inimese uus koduses eraldatuses viibimise aeg on 7–10 päeva. Lähikontaktiks peetakse seda, kui inimesed on üksteisele 15-minuti jooksul lähemal kui 180 cm. Lähikontaktne võib karantiini lõpetada seitse päeva pärast koroonahaigega kohtumist juhul, kui ta teeb koroonatesti ja saab negatiivse tulemuse. Testi tegemata võib kodust taas välja minna pärast kümne päeva möödumist.

Eestis näeb Terviseameti koroonajuhis ette Covid-19 nakkushaiguse maksimaalsest peiteperioodist tulenevalt järgmist: koduses eraldatuses tuleb viibida 14 päeva alates lähikontaktist või kuni 10. päeval tehtud SARS-CoV-2 PCR negatiivse analüüsi tulemuse selgumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles