Kas kehakaalu langetamise edu sõltub vanusest?

PM Tervis
Copy
Kehakaalu langetamisega näevad paljud vaeva.
Kehakaalu langetamisega näevad paljud vaeva. Foto: Shutterstock

Inglismaal korraldatud uuringu tulemustest selgub, et ülekaalulised, kelle vanus on üle 60 eluaasta, suudavad kaalu kaotada täpselt sama edukalt kui nooremad inimesed.

Uuringu tegijad loodavad, et selgunud informatsioon aitab murda sotsiaalseid valearusaamu ning purustada müüte, mis on siiani kaalulangetuse protsessi edu osaliselt ka kaalulangetaja vanusega seostanud, vahendab Science Daily.

Katses osales 242 inimest erinevatest vanuserühmadest. Kõigi osalejate kehakaalu mõõdeti nii enne kui ka pärast katset. Inimesed, kes olid vanemad kui 60 eluaastat suutsid katse perioodil kaotada 7.3 protsenti kehakaalust, neist noorematel oli sama näitaja 6.9.

Liigse kehakaaluga võivad kaasneda erinevad terviseprobleemid. Kõige levinumad neist on depressioon, ärevus ning artroos ehk liigesekulumus. Lisaks on ülekaaluliste seas kõrgem suremus ja üldine halb enesetunne. 

Just nendel põhjustel peaksid tervislikke eluviise harrastama absoluutselt igas vanuses inimesed. Elustiili muutmine ei pruugi küll lihtne olla, aga iga samm tervislikuma elu poole aitab uuringu korraldajate sõnul saada üle väärarusaamast, et vanemas eas inimeste kehakaal pole mingil põhjusel nii oluline kui noorte inimeste oma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles