Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Toidurevolutsioon: Singapurist sai esimene laboriliha heakskiitev riik

Copy
Maastrichti Ülikooli professor näitab maailma esimest laborilihast tehtud veiselihaburgerit Londonis, 2013. a augustis. Võiga praetud burgerit pakuti vabatahtlikele katseklaasilihal põhineva toidurevolutsiooni ootuses.
Maastrichti Ülikooli professor näitab maailma esimest laborilihast tehtud veiselihaburgerit Londonis, 2013. a augustis. Võiga praetud burgerit pakuti vabatahtlikele katseklaasilihal põhineva toidurevolutsiooni ootuses. Foto: HO/AFP/Scanpix

​Singapuri valitsus andis San Francisco idufirmale Eat Just Inc. nõusoleku hakata riigis müüma laboris kasvatatud kanaliha.

Singapuri Toiduamet kiitis heaks kultiveeritud kanarakkudest arendatud toote kasutamise restoranides toidu valmistamiseks, vahendab CNN.

Idufirma asutaja ja tegevjuht Josh Tetrick ütles CNN-ile, et esimese laboriliha kasutusõiguse said restoranid, edasi plaanitakse lihatooteid hakata pakkuma teistele söögi- ja jaemüügikohtadele. Toote hind on samaväärne kõrgkvaliteetse kanalihaga.

Märksõnad

Tagasi üles