Arstid mures: naiste terviseprobleemid jäävad pandeemia tõttu vajaliku tähelepanuta

PM Tervis
Copy
Günekoloogi visiiti ei tasu edasi lükata.
Günekoloogi visiiti ei tasu edasi lükata. Foto: Shutterstock

Möödunud kolmapäeval avalikustatud küsitlusest selgus, et günekoloogide juurde tehtavate visiitide arv on pandeemia ajal drastiliselt langenud. Arstid on mures, kuna seetõttu jääb palju kiiret sekkumist vajavatest günekoloogilistest haigustest õigel ajal diagnoosimata.

USAs tegutsevate günekoloogide hulgas tehti küsitlus, milles osales 855 oma ala spetsialisti. 54 protsenti küsitluses osalenud naistearstidest kinnitas patsientide arvu olulist langust pandeemia ajal. Arstide sõnul pole nende arvates põhjus selles, et naiste terviseprobleemid oleksid kuskile kadunud, vaid inimesed väldivad arsti juures käimist hoopis koroonaviiruse laialdase leviku tõttu, kirjutab CNN.

Kuigi paljudes valdkondades on siinkohal appi tulnud telemeditsiin, siis günekoloogilist läbivaatust ei asenda miski. Seda kinnitas ka New Jerseys praktiseeriv doktor Maria Sophocles. «Telemeditsiinist on olnud tohutu abi konsultatsioonide osas, kuid väga paljud günekoloogilised probleemid vajavad paratamatult siiski füüsilist läbivaatust,» ütles ta CNNile antud intervjuus. Doktor Sophocles lisab, et probleemi olemasolul ei tohiks visiiti günekoloogi juurde mingil juhul edasi lükata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles