Video Covid-19 osakonnas Venezuelas valitseb kaos, haiged keelduvad sinna ravile minemast

PM Tervis
Copy
Üks parimas korras olevatest palatitest Venetsueelas asuvas haiglas.
Üks parimas korras olevatest palatitest Venetsueelas asuvas haiglas. Foto: Kuvatõmmis videost/ CNN

Ametlike raportite järgi tundub, et Venezuela on Covid-19 pandeemiast üsna kergelt pääsenud, aga tegelikult on kohalike arstide sõnul olukord vastupidine. Eriti šokeerivalt mõjuvad aga kaadrid Caracase haiglatest, kus puuduvad nii vesi kui elekter, põrandat katavad vereloigud ning õhus on hingemattev hais.

CNN sai võimaluse Caracases asuvate haiglate olukorda avastama minna ja nähtu võttis ajakirjaniku sõnatuks. Lisaks haiglate kohutavale seisukorrale ravitakse olude sunnil ka teiste tervisemuredega patsiente Covid-19 tõttu haiglasse sattunud inimestega ühes ruumis, kuna ülejäänud haiglas puuduvad needki vähesed ravivõimalused. Olukord on jõudnud punkti, kus koroonahaiged keelduvad haiglasse ravile minemast - seda just ebainimlike tingimuste tõttu.

Viimase kümne aasta jooksul on Venezuela valitsuse panus tervishoidu olnud praktiliselt olematu. Haiglas töötav personal heidab sellele lisaks valitsusele ette ka olematuid palganumbreid. Õdede kuupalk Venezuela haiglates jääb 3 dollari ehk 2,47 euro kanti ning arstid teenivad sama perioodi jooksul kuni 5 dollarit ehk 4,13 eurot.

Videot Caracases asuvate haiglate olukorrast saab saadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles