Lutsar: võib-olla isolatsiooni pikkust võiks vähendada (2)

PM Tervis
Copy
Teadusnõukoja juht Irja Lutsar.
Teadusnõukoja juht Irja Lutsar. Foto: Tairo Lutter

See, et praegu peab kodus viibima 14 päeva alates lähikontaktist või kuni 10. päeval tehtud negatiivse analüüsi selgumiseni, on väga paljud inimesed isolatsiooni jätnud ning mõistlik oleks isolatsiooni pikkust vähendada, ütles teadusnõukoja juht Irja Lutsar.

Lutsari sõnul teatakse koroonaviirusest peaaegu 70 miljoni nakatumisjuhtumi varal oluliselt rohkem kui kevadel — korduvjuhtumeid saab üles lugeda kahe käe sõrmedel või veidi enam, ja ka päris paljudest uuringutest on ilmnenud, et antikehad siiski on olemas vähemalt kuus kuud peale haiguse teket, vahendab ERR.

«Näiteks isolatsiooniaja pikkus, kui reisilt tullakse, kus on ikka väga väike võimalus haigust tuua, eriti kui lennujaamas testitud on. Teised on lähikontaktsed, kelle võib ka kaheks jagada: on sotsiaalsed kontaktid või mis mul on töö juures, kui palju seal haigestus. Ja öeldakse, et seal nelja-kuue päeva jooksul väga suur protsent haigestub, nii et võib-olla selle isolatsiooni pikkust võiks vähendada. Või vähemalt kaaluda, et kui me võtame mingi riski, siis kui suur see risk on,» rääkis Lutsar.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles