Naistearst Piret Veerus selgitab, kuidas erineb pandeemiaaegne visiit günekoloogi juurde tavapärasest

Heidi Ruul
, Reporter
Copy
Lääne-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku juhataja dr Piret Veerus.
Lääne-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku juhataja dr Piret Veerus. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides töötavad naistearstid tunnevad hetkel suurt muret, kuna statistika näitab, et Covid-19 pandeemia tõttu tühistatakse günekoloogiliste visiitide aegu ning vajaliku ravi saamine lükkub seetõttu edasi. Lääne-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku juhataja doktor Piret Veerus räägib, milline on olukord Eestis ja mis on naistearsti visiidil toimuva juures koroonaviiruse tõttu muutunud.

Doktor Piret Veeruse sõnul ei ole praegu märgata, et inimesed kardaksid günekoloogi vastuvõtule minna ning hetkel on vastuvõtuajad täidetud. «Oleme oma töös mitmeid muudatusi teinud, et vastuvõtud toimuksid COVID-19 laialdase leviku tingimustes ohutult nii patsiendile kui tervishoiutöötajale,» ütleb ta. «Patsientidelt nõutakse käte puhastamist antiseptikumiga, kaitsemaski kandmist ning tervisedeklaratsiooni täitmist.»

Selleks, et tagada inimeste hajutatus ja vähendada sotsiaalseid kontakte, ei ole hetkel lubatud vastuvõtule tulla koos saatjaga. «Osa vastuvõtte viime läbi kaugvisiidina, st vastuvõtt toimub telefoni teel või veebi vahendusel – ka see aitab omavahelisi kokkupuuteid vähendada. Kabinettides on karmistunud pindade ja seadmete desinfitseerimine pärast iga patsiendi vastuvõtmist,» selgitab doktor Veerus.

«On hästi oluline, et patsient oleks oma tervisedeklaratsioonis aus ning annaks meile teada, kui tal esinevad viirushaigusele iseloomulikud tunnused või kui ta on olnud COVID-19 haigega lähikontaktis,» rõhutab Lääne-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku juhataja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles