Neid Covid-19 vaktsiiniga seotud ohtlikke müüte uskuda ei tasu (1)

PM Tervis
Copy
Tallinn, 02.12.2020
Illustreeriv foto Covid-19 vaktsiinist.  Koroona vaktsiin, koroonaviirus.

Illustrative photo of Covid-19 vaccine, coronavirus.
Foto Sander Ilvest,Postimees
Tallinn, 02.12.2020 Illustreeriv foto Covid-19 vaktsiinist. Koroona vaktsiin, koroonaviirus. Illustrative photo of Covid-19 vaccine, coronavirus. Foto Sander Ilvest,Postimees Foto: Sander Ilvest / Postimees

Esimesed riigid on Covid-19 vaktsiinid juba kasutusele võtnud. Eksperdid kinnitavad, et tegemist on toimiva ning ohutu vahendiga koroonaviiruse leviku takistamiseks. Ometi on ruumi jäänud ka ohtlikele müütidele, mis nüüd Covid-19 vaktsiini ümber tiirlevad.

Paljud inimesed maailmas on taoliste müütide leviku tõttu segaduses. Sel põhjusel otsiski ajakiri Men’s Health välja kõige levinumad Covid-19 vaktsiiniga seotud müüdid ning lasi neid oma ala ekspertidel kommenteerida. 

MÜÜT: Covid-19 vaktsiin ei kaitse, vaid nakatab

Ei, see vaktsiin ei nakata kedagi koroonaviirusega. Ükski Covid-19 vaktsiin ei sisalda elus viirust, mis koroonaviirust põhjustab.

MÜÜT: Vaktsiinist pole kasu, kui oled juba Covid-19 põdenud

Vaktsiinist on kasu ka neile, kes on juba koroonaviiruse läbi põdenud. Kuigi on levinud uskumus, et pärast viiruse põdemist on uuesti nakatumise tõenäosus ülimalt madal, pole see siiski välistatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles