Eesti meditsiinitöötajad kirjeldavad, kuidas tunnevad end pärast koroonavaktsiini saamist (3)

Getter Adeele Tamm
Copy
Tallinn, 27.12.2020
Tallinn, 27.12.2020 Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Eile alustas Eesti koroonavastase vaktsineerimisega. Täna andsid arstid Karmen Joller, Aleksei Gaidajenko ja Katre Zirel kommentaarid, mida tunnevad nad päev pärast süsti saamist. 

Jolleri sõnul tunneb ta end hetkel väga hästi. «Süstikoht on veidi tundlik, aga ainult siis, kui miski sinna vastu läheb. Täna on mul olnud väga tegus päev ja tunnen end suurepäraselt,» lausus ta. 

Joller tõdeb, et tunneb muutust psüühilises seisundis. «Ma tunnen tõelist vabanemist, kergendust. Ma ei saanudki varem aru, et tegelikult tekitas ka minus stressi teadmine, et ma võin haigestuda - oma töö tõttu, oma pereliikmete kaudu, juhuslikult ühistranspordis või poes kohatud inimese kaudu. Praegu tunnen suurt kergendust, et varsti võin olla oluliselt julgem - järgin küll endisi distantsi-, hügieeni- ja maskinõudeid, aga tean, et olen kaitstud. Turvatunne on,» ütles ta.

Joller märkis ära, et ta väga ootab teist süsti ja kolm nädalat tundub pikk aeg. «Siis veel nädal ja mul ongi maksimaalne kaitse, mida tänapäeval saavutada võib. Soovin väga, et kõik inimesed seda turvatunnet kogeda saaksid!» kommenteeris ta. 

Sarnaselt Jollerile ütles ka Regionaalhaigla õendusdirektor Aleksei Gaidajenko, et tunneb end hetkel väga hästi. «Kuna vaktsineerin end iga-aastaselt grippi vastu (kokku juba 15 aastat), ei erine tänane päev tavalisest vaktsineerimisjärgsest päevast,» sõnas ta. Lisaks märkis arst, et süsti koht on veidi valulik, aga see pidi tavaline olema. Mees ütles, et mingeid kõrvalnähte ega allergilisi reaktsioone tal ei tekkinud. «Tekkis tunne, et mina olen teinud endast maksimaalne, et säilitada oma tervist,» märkis ta. 

Regionaalhaigla õendusjuht Katre Zirel: «Tunnen ennast hästi. Mingeid erilisi kaebusi küll ei ole. Süstekoht pisut punetab ja pakitseb, kuid see ei häiri tavapäraseid liigutusi. Olen positiivses meeleolus, sest vaktsiin sai tehtud. Tuleb tunnistada, et ootasin vaktsiini saabumist juba pikisilmi. Näha, kuidas olukord läheb päev-päevalt hullemaks ja haigeid tuleb haiglatesse juurde, tekitab päris suurt stressi. Ma igatsen väga tagasi normaalset elu– soovin julgelt külastada oma sõpru, kallistada oma lähedasi, käia teatris ja kinos, reisida jne. Usun, et vaktsineerimine on tõhus samm tagasi normaalsuse poole ja ma julgustan kõiki ennast vaktsineerima!»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles