Peep Talving pärast Covid-19 süsti: tunnen end vaimselt tugevamana ja see on minu põhisõnum

Getter Adeele Tamm
Copy
Professor Peep Talving
Professor Peep Talving Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Koroonavaktsiini sai 27. detsembril teiste seas ka Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst professor Peep Talving. Talvingu sõnul tunneb ta end peale süsti saamist vaimselt tugevamana. 

«Lokaalne süstikoha hellus valuskaalal 1/10 on kõik, mida lokaalselt tunnen, ja seda vaid siis, kui mingit survet avaldada süstikohale, mis taandub juba täna, 24 tundi peale doosi,» kirjeldas Talving.

Tema sõnul on vaimne stiimul kõige domineerivam esimese doosi järel – siis langeb FDA andmetel nakatumise risk ja raske Covid haiguse tõenäosus (hospitaliseerimised) peale esimest doosi. «See on äärmiselt positiivne signaal, aga samas on väga oluline, et mitte langetada valvsust enne nädalat pärast teist doosi. Just lõpusirgel, immuunsuse suunas, tuleb olla eriti hoolas!» rõhutas professor. 

Talving lisas, et tal ei ole tekkinud kordagi mõtet vaktsineerimisest loobuda. «Arvan, et iga maarjamaalane, kellele vaktsiin on näidustatud, peaks selle kingituse vastu võtma, mis võimaldab naaseda normaalse elu juurde,» ütles Põhja medistiinistaabi juht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles