USA nakkushaiguste juhtiv ekspert: olukord on kontrolli alt väljunud (1)

PM Tervis
Copy
Doktor Anthony Fauci.
Doktor Anthony Fauci. Foto: SCANPIX

USA juhtiv nakkushaiguste ekspert doktor Anthony Fauci ütles CNNile antud intervjuus, et praegune olukord seoses Covid-19 kiire levikuga on kontrolli alt väljunud.

Fauci on koroonaviiruse levikut puudutavate andmetega väga hästi kursis. «Olukord on mitmes aspektis kontrolli alt väljunud,» tunnistas ta. «Viirusega nakatunute arvu kasv võrreldes kevadise laine või detsembri algusega on väga järsk.»

«Lähikontakte on varsti pea võimatu kaardistada,» ütles Fauci. «On osariike, mis suudavad seda veel efektiivselt teha, kuid üldine pilt on ikka väga halb.»

Oma osa nakatumiste arvu järsul kasvul on jõulupühade ajal reisinud inimestel. «Nüüd on juba hilja, sest inimesed, kes plaanisid pühade ajal reisida, on seda juba teinud. Ma ei saa neile praegu öelda, et hoiduge reisimisest, sest see on juba tehtud.»

Ainus asi, mida pandeemia ohjeldamiseks veel teha saab, on Fauci sõnul füüsiliste kontaktide piiramine. «Kardame, et nakatumiste arvu kiire tõus jätkub. Praegu ei tohi sõprade või vanemate juurde õhtusöögile minna. Praegu peab kodus püsima,» rõhutas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles