Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Surmav lagrits ja ohtlik vatitikk ehk kurioossemad terviselood lõppevast aastast

Copy
USA toidu- ja ravimiameti (FDA) nõuete järgi on lubatud kuni 3,1-protsendiline glütsürriinhappe sisaldus toidus, kuid paljud kommid ja muud lagritsatooted ei näita, kui palju seda 100 grammi kohta sisaldub
USA toidu- ja ravimiameti (FDA) nõuete järgi on lubatud kuni 3,1-protsendiline glütsürriinhappe sisaldus toidus, kuid paljud kommid ja muud lagritsatooted ei näita, kui palju seda 100 grammi kohta sisaldub Foto: Shutterstock

Aasta 2020 läks koroonaviiruse leviku tähe all, aga maailma meditsiiniajakirjades ilmusid teisedki pöörased lood. 

1. Mees suri, sest ta sõi mitu nädalat järjest kottide viisi lagritsat

Lagritsaarmastus läks kalliks maksma. Probleemiks oli glütsürritsiinhape, mida leidub mustas lagritsas ja paljudes teistes lagritsajuure ekstrakti sisaldavates toitudes ja toidulisandites. 

2. Populaarne toiming põhjustas eluohtliku ajupõletiku

Pärast kõrva puhastamist vatitikuga tekkis briti mehel eluohtlik ajupõletik.

3. Allaneelatud nõel läbistas teismelise südame

Kui teismeline neelas riideid parandades alla nõela, ei pannud ta seda tähelegi. Kui mõni päev hiljem leidsid arstid selle väga ebatavalises kohas – tema südames – oli see kõikidele üllatus.

Märksõnad

Tagasi üles