Londoni haiglas valitseb kaos: patsiendid ootavad järjekorras üle ööpäeva

PM Tervis
Copy
Kiirabiautode järjekord Londonis asuva haigla ees.
Kiirabiautode järjekord Londonis asuva haigla ees. Foto: SCANPIX

Vähemalt ühes Londoni haiglas on kogu süsteem kokku kukkumas, sest patsiendid peavad üle 24 tunni voodikohta ootama, kiirabiautod seisavad tunde haigla ees järjekorras ning endale kiirabi kutsunud haiged loobuvad abi saabumise ootamisest ning sõidavad kannatuse katkedes ise taksoga haiglasse.

Royal London haigla personal on murdumas. Sinna pöördunud koroonapatsentide arv on vaid paari päevaga tohutult kasvanud. Haigla juhtkond oli sunnitud lasteosakonnas uue Covid-19 osakonna avama.

Sealse personali sõnul ootavad patsientidega kiirabiautod umbes kolm tundi järjekorras ning väga halvas seisus abivajajad, kes endale kiirabi kutsunud on, kaotavad pika ootamise tagajärjel kannatuse ning sõidavad haiglasse taksoga. Kuid seal ootab neid juba järgmine järjekord - voodkoha saamiseks võb kuluda üle 24 tunni, kirjutab Independent.

Royal London haigla anonüümseks jääda soovinud töötaja kinnitas, et midagi sellist pole tema silmad varem näinud. «See on hullem, kui märtsis või aprillis toimunu,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles