Eesti Arstide Liidu president: mina olen esimese süsti kätte saanud ja soovitan kõigile

PM Tervis
Copy
Eesti Arstide Liidu president Jaan Sütt.
Eesti Arstide Liidu president Jaan Sütt. Foto: SCANPIX

«Viisakalt väljendudes oli 2020. aasta huvitav. Ausalt hinnates aga arstidele väga raske. Tunnustame kõigi eesliini töötajate pingutusi ning täname inimesi, kes hoiavad vahet, maski ees ja käed puhtad,» sõnas Eesti Arstide Liidu president Jaan Sütt.

«Ometi tajume selgelt, et suurimate ootuste ja lootustega vaadatakse arstide, õdede ja kogu tervishoiusüsteemi poole – kas me ikka oskame, suudame, peame vastu? Usun, et võin kolleegide nimel öelda: arstidena ei jäta me patsiente, oma rahvast ja riiki hätta, kuigi lihtsalt inimlikult oleme epideemiast väsinud ja tüdinud. Loodame, et vaktsiinid aitavad koroonast võitu saada. Küllap julgustavad arstid ennast vaktsineerides ka teisi inimesi. Mina olen oma esimese süsti kätte saanud ja soovitan kõigile,» rääkis Sütt Med24-le.

«Soovin, et uuel aastal saaksid kõik raviasutuste töötajad kiiresti vaktsineeritud, et inimesed usaldaksid arste ja teadlasi ega laseks end mõjutada vaktsiinivastaste hulludest juttudest, et meedia levitaks ja võimendaks tõenduspõhist, asjatundlikku ja tervemõistuslikku teavet, et poliitikud tunnustaksid arste mitte ainult sõnades, vaid ka tegudes,» ütles ta lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles