Dr Fauci avaldas, millal võib olla USAs võimalik naasta tavapärasesse ellu

PM Tervis
Copy
Dr Anthony Fauci sai ka ise detsembri lõpus koroonavaktsiini.
Dr Anthony Fauci sai ka ise detsembri lõpus koroonavaktsiini. Foto: Patrick Semansky/AP/Scanpix

Kui osariigid suudavad inimesi usinalt koroonaviiruse vastu vaktsineerida, võib USA naasta tavapärasesse ellu varasügiseks, ütles nakkushaiguste ekspert dr Anthony Fauci.

Ehkki Covid-19 vaktsiini kasutuselevõtt kulgeb oodatust aeglasemalt, võib USA jõuda ulatusliku vaktsineerimiseni aprillis, ütles CNNi andmeil riikliku allergia- ja nakkushaiguste instituudi kauaaegne direktor Fauci.

Valitsuse ametnikud lubasid esialgu, et detsembri lõpuks manustatakse vähemalt 20 miljonit vaktsiinidoosi, kuid mõni päev pärast aasta lõppu näitavad haiguste tõrje ja ennetamise keskuse andmed, et umbes 12,4 miljonit doosi on laiali jagatud ja ligi 2,8 miljonit manustatud.

«Oletame, et aprillis algab see, mida ma nimetan avatud hooajaks – nimelt saavad vaktsineerida kõik, kes soovivad vaktsineerida,» ütles Fauci Facebooki intervjuus. «Kui me siis aprillis, mais, juunis, juulis inimesi usinalt vaktsineerime, saame järk-järgult ja märgatavalt karjaimmuunsusele läheneva kaitse.»

«Varasügisesse jõudes on meil piisavalt hea karjaimmuunsus, et oleks võimalik tõepoolest naasta normaalsust meenutava elu juurde – koolid, teatrid, spordiüritused, restoranid,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles