Perearst Madis Veskimägi: kuidas on võimalik ajakriitilise vaktsineerimisega nii kuritegelikult venitada? (2)

PM Tervis
Copy
Doktor Madis Veskimägi
Doktor Madis Veskimägi Foto: SCANPIX

«Olukord koroonarindel on väljunud kontrolli alt. Mõnes mõttes on tegemist sõjaga, täpsemalt sõjaga kahel rindel,» leiab perearst Madis Veskimägi. «Karta on, et koroonapomm alles lõhkeb ja üle 1000 nakatunu päevas on täiesti reaalne.»

«Esmalt SARS-CoV-2 viirus ise - sellega on üsna lihtne toime tulla, kui tuntud soovitusi järgida. Kuid sõda on ka inimliku lolluse, põikpäisuse, ignorantsuse ja hoolimatusega. Sellega on märksa raskem hakkama saada ja see selgitab ka haiguse massilist levikut,» kirjutas Veskimägi emotsionaalses sotsiaalmeediapostituses. 

«Saan aru, et eilse kuupäevaga (30.detsember - toim.) oli Eestis tehtud umbes 500 vaktsinatsiooni ehk viie päeva jooksul 500 süsti. Minu küsimus: kuidas on võimalik ajakriitilise tegevusega nii kuritegelikult venitada?» küsib Veskimägi. 

«Oma tiimiga, kus on 20 liiget, saime vaktsineerimisaja 7. jaanuariks ehk 12 päeva pärast vaktsiini saabumist. Eesti on väike riik, kus nelja tunniga sõidab ka kõige kaugemasse nurka. Hiljemalt 29. detsembriks oleks võinud kogu eesliin vaktsineeritud olla,» ütles Veskimägi.

«Tegeleme igapäevaselt koroonapatsientidega, peamiselt küll kaugkontaktina. Kuid peame haigetega vastuvõtul kohtuma, hindama võimalikke tüsistusi - risk haigestuda kasvab iga päevaga. See 12 päeva tundub kuritegeliku venitamisena,» pahandas perearst.

Doktor lisas, et tal on juba vaktsiini saanud kolleegide üle küll väga hea meel, kuid ta tõesti ei mõista, miks vaktsineerimisega niimoodi venitatakse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles