Haigekassa toetab kümmet kaugteenuste näidisprojekti meeskonda

Getter Adeele Tamm
Copy
Haigekassa.
Haigekassa. Foto: Liis Treimann

Kaugteenuste näidisprojektide konkursi esimese vooru taotlused on komisjoni poolt hinnatud ning haigekassa juhatus otsustas anda 10 000 euro suuruse toetuse kümne projekti meeskonnale, et nad saaksid oma ideid ja projektiplaane järgmise vooru jaoks edasi arendada.

Kaugteenuste arendamise projektijuhi Jaarika Järviste sõnul oli konkurss edukas ning saadetud 35 taotlusest läks hindamisele 33.

Esitatud projektid keskendusid tervisesüsteemi suurimatele arendusvajadustele: krooniliste haiguste ägenemiste ennetamisele, ravi järjepidevuse parandamisele ja vaimset tervist toetavate teenuste kättesaadavuse parandamisele. Järviste tõi välja ka mõne näite osalejate ideedest. Näiteks perearstikeskusega kiiresti kontakti saamine, krooniliste haiguste pidev jälgimine, vaimse tervise abi kättesaadavuse parandamine ning kodulähedase terviseabi tagamine.

Edasijõudnud 10 meeskonda saavad oma projekti kallal töötada kuni 1. aprillini, edasi jaguneb teine voor omakorda kaheks etapiks: kuni 9 kuud kestab kaugteenusmudeli ettevalmistamine ning 2022. aasta 1. jaanuarist mudeli kasutuselevõtt. Viimane etapp vältab läbi aasta 12 kuud.

Näidisprojekte hindab komisjon, kus lisaks haigekassale ja sotsiaalministeeriumile on esindatud Eesti Nooremarstide Ühendus, Patsientide Liit, Eesti Puuetega Inimeste Koda, teadusasutused ning innovatsiooni- ja tervisesüsteemi eksperdid. Projekte rahastatakse haigekassa innovatsioonifondist ja konkursi eelarve on umbes miljon eurot. Näidisprojektid viiakse ellu aastatel 2021-2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles