UURING ⟩ Iga neljas arst puutub sotsiaalmeedias kokku ähvarduste, rünnakute ning solvangutega

PM Tervis
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Tänapäeval kasutavad paljud arstid sotsiaalmeediat selleks, et seal levivat valeinfot kummutada. Värskelt ilmunud uuringust selgub aga, et iga neljas arst kogeb sotsiaalmeedia vahendusel nii ähvardusi, rünnakuid kui solvanguid.

Northwesterni ja Chicago ülikoolide korraldatud uuringu tulemuste kohaselt kogesid arstid küberkiusu erinevalt. Paljud arstid tõid välja, et nemad on kokku puutunud seksuaalse küberahistamisega, teisi oli rünnatud nende religioossete vaadete pärast ning kolmandad langesid küberkiusu ohvriks pelgalt meditsiiniliste soovituste jagamise tõttu.

Uuringuks vajalikke andmeid koguti enne pandeemia algust, see aga tähendab, et tänaseks on sotsiaalmeedias pideva rünnaku all oluliselt rohkem meditsiinitöötajaid, kirjutab MedicalXpress.

«Meie kogutud andmed ei kajasta tõenäoliselt praeguseks tekkinud olukorda. Pandeemia ajal on arstid sotsiaalmeediat kasutades oluliselt rohkem sõna võtma hakanud ja on alust uskuda, et sellega seoses on kasvanud ka nende küberkiusamine,» sõnas uuringu eestvedaja doktor Vineet Arora. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles