Kuus särava naha jaoks vajalikku toiduainet

Getter Adeele Tamm
Copy
Illustreeriv foto
Illustreeriv foto Foto: Shutterstock

Kallite kreemide kõrvalt võib igapäevaselt tarbitav toit olla parem ja odavam viis tervisliku naha saavutamiseks. Õigeid valikuid tehes võime vabaneda aknest, ennetada kortese ja parandada kuiva nahka, kirjutab Eatthis

1. Porgand

Porgand on hea nii silmadele, hammastele kui ka nahale. See sisaldab beetakaroteeni, A-vitamiini ja antioksüdante, mis hoiavad ära rakkude ületootmise naha väliskihis. See tähendab, et on vähem rakke, mis võiksid poore ummistada. Lisaks vähendab A-vitamiini tarbmine nahavähirakkude arengut.

2. Bataat

Ajakirjas Evolution and Human Behavior läbi viidud uuring näitas, et puuvilja- ja köögiviljarikka toidu söömine annab tervisliku ja särava naha. Kuid just neil, kes tarbisid päevas rohkem punaseid ja oranže köögivilju, oli kõige tugevam päikesest saadud jume. 

3. Lõhe

Lõhe sisaldab lisaks omega3´le ka dimetüületanoolamiini(DMAE), mis tugevdab nahka ja kaitseb seda enneaegse vananemise eest. 

4. Muna

Munakollane on rikastatud vitamiinidega, mis on vajalikud rakkude korralikuks toimimiseks. Lisaks sisaldab see veel ka "iluvitamiini" biotiini. See aitab kaasa juuste kasvule, tugevdab küüsi ja kaitseb nahka akne, löövete ja kuivuse eest. 

5. Avokaado

Avokaado sisaldab rikkalikult monoküllastumata rasvhappeid, mis aitab nahka niisutada ja kaitsta, vähendades ultraviolettkiirgusest põhjustatud enneaegset naha vananemist. 

6. Roheline tee

Roheline tee sisaldab katehhiini ja antioksüdante. Neil on põletiku- ja vähivastane toime. Ajakirjas Archives of Biochemistry and Biophysics tehtud uuringus selgus, et päevas 5-6 tassi rohelise tee joomine aitab ennetada nahavähki. Sellega tuleb aga olla ettevaatlik, sest liiga palju kofeiini võib põhjustada vedelikupuudust, millel võib olla naha tervisele vastupidine mõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles