USA uuringus selgus, kus esineb Covid-19 juhtumeid poole rohkem

PM Tervis
Copy
Nõustaja Brooke Barker (22) saamas koroonavaktsiini. Covid-19 levik üliõpilaste hulgas on kannustanud USA maakondade koroonastatistikat.
Nõustaja Brooke Barker (22) saamas koroonavaktsiini. Covid-19 levik üliõpilaste hulgas on kannustanud USA maakondade koroonastatistikat. Foto: Sarah Reingewirtz/ZUMAPRESS.com/Scanix

Maakondades, kus sügisel jätkati kolledžites ja ülikoolides kontaktõppega, kasvas Covid-19 esinemissagedus märkimisväärselt, selgus USA haiguste tõrje ja ennetamise keskuste uuest uuringust.

Kolme nädala jooksul pärast kolledžite või ülikoolide avamist õppetööks esines nendes maakondades 56 protsendiline Covid-19 haigestumise tõus, kirjutas uurimisrühm aruandes.

Teadlased leidsid, et ilma ülikoolideta maakondades vähenes haigestumus 5,9 protsenti ja kaugkursusi pidavate ülikoolide maakondades 17,9 protsenti.

«Kolledžite ja ülikoolide administraatorid peaksid tegema koostööd kohalike otsustajate ja rahvatervise ametnikega, et leevendada kogukonnas viiruse levikut ning jätkata jõupingutusi Covid-19 leviku pidurdamiseks kolledžite ja ülikoolide linnakutes,» kirjutasid teadlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles