Perearst Madis Veskimägi: meditsiiniküsimusi peaks lahendama siiski vastava haridusega inimesed (2)

PM Tervis
Copy
Tõstamaa perearst Madis Veskimägi
Tõstamaa perearst Madis Veskimägi Foto: SCANPIX

Tõstamaa perearst Madis Veskimägi avaldab sotsiaalmeediasse tehtud postituses, et tema arvates saaks vaktsineerimise protsessi Eestis siiski oluliselt kiirendada. Lisaks tunnistab ta, et Eesti ametnikud on inimestena väga meeldivad, kuid neid iseloomustab üks pisike detail.

«Sellise tempoga vaktsineerimist jätkates ei jõua tõesti kaugele. Lugesin terviseameti esindaja seisukohta,  vaktsineerivad vaid perearstid, neid on umbes 800. Tehakse ehk 15 kuni 20 vaktsiini päevas,» selgitas dr Veskimägi.

Veskimägi ütleb, et tal on rõõm töötada koos viie õega ja kindlasti oleksid nad kõik nõus vaktsineerimisel osalema. «Ühe hooldekodu ehk umbes 30 hoolealust vaktsineeriksime umbes tunniga. Hooldaja läheb ees, teeb õlavarred paljaks, üks õde tõmbab vaktsiine viaalidest süstaldesse ja teine süstib. Siis tehakse kohvipaus ja jälgitakse patsientide seisundit,» avaldab ta oma mõtisklused.

Riskirühmade vaktsinatsioon toimub kindla ajakava alusel. «Siin ootaksin abiks vabatahtlikke, kes helistavad patsiendid läbi ja nendega vastuvõtuks aja kokku lepivad. Massvaktsineerimise käivitudes tuleb appi kutsuda kaitseliit, ikka selleks, et tagada kord ja ladus töövoog. Olen ise kaitseliitlane ja tean, mida kirjutan.»

«Ütleksin nii, andke meile vaktsiinid ja teeme need ära suurema kärata, kiiresti ja põhjendatult,» lisab perearst.

Tema sõnul on meie ametnikud on inimestena väga meeldivad ja hoolivad, väga tublid, kuid neid iseloomustab üks pisike detail. «Sageli puudub erialane haridus, ollakse töötanud küll haldus- ja pangajuhtidena, kuid meditsiiniküsimusi peaks lahendama siiski vastava meditsiiniharidusega inimesed!»

Tere sõbrad ja ametnikud ! Igal ettevõtmisel on oma eellugu, soodustavad ja vallandavad asjaolud. Esmalt tunnen, et ma...

Posted by Madis Veskimägi on Laupäev, 9. jaanuar 2021
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles