ITK alustas õendus- ja hooldusabikliiniku patsientide vaktsineerimist

PM Tervis
Copy
Vaktsineerimine Ida-Tallinna Keskhaigla Järve üksuses
Vaktsineerimine Ida-Tallinna Keskhaigla Järve üksuses Foto: ITK

Täna alustas Ida-Tallinna Keskhaigla Järve üksuses statsionaarsete õendusabi patsientide vaktsineerimist Covid-19 vaktsiini esimese doosiga.

Vaktsineeriti 23 patsienti, kes viibivad statsionaarsel õendusabiteenusel ja andsid kirjaliku nõusoleku vaktsineerimiseks. Nõusolek küsitakse ja vormistatakse vastavalt haiglas kehtivale korrale. Lisaks sai patsientide vaktsineerimisel määravaks, et patsiendid on haiglas statsionaarsel õendusabiteenusel esimesest doosist vähemalt järgnevad 22 päeva ehk kuni teise doosi saamiseni.

«Õendus- ja hooldusabikliiniku töötajad vaktsineeriti esimese doosiga eelnenud nädalatel. Nüüd alustasime riskigrupi patsientide vaktsineerimist,» ütles ravijuht, juhatuse liige dr Ene Halling. «Saame nii inimeste tervise eest seista ja pidurdada viiruse levikut.»

Riiklik immunoprofülaktika ekspertkomisjon on määratlenud sihtrühmad, kellele tuleb võimaldada vaktsineerimist esmajärjekorras: tervishoiutöötajad ja tervishoiuasutustes töötavad inimesed, hoolekandeasutuste töötajad ning sealsed elanikud, 70-aastased ja vanemad inimesed ning teatud krooniliste haigustega inimesed, kelle puhul võib Covid-19 haiguse kulg olla raskem.

Covid-19 vaktsineerimise eesmärk on kaitsta riskirühmi, kellel on suurem tõenäosus nakatuda või kelle nakatumisel võib haigus kulgeda raskemalt; ennetada ja vähendada Covid-19 põhjustatud haigus- ja surmajuhtumeid; vähendada koormust tervishoiusüsteemile ja majandusele ning kindlustada ühiskonnaelu normaalset toimimist.

11. jaanuari seisuga on Ida-Tallinna Keskhaiglas vaktsineeritud 1146 töötajat, personali vaktsineerimine jätkub käesoleval nädalal. Selle nädala lõpuks on vaktsineeritud ligi 1500 haiglatöötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles