Tänaval pikali kukkunud mehele kiirabi kutsunud tartlanna: seda sõimu ma küll ei väärinud (3)

Heidi Ruul
, Reporter
Copy
Tartu kiirabi. Foto on illustratiivne.
Tartu kiirabi. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Täna kella 12 ajal kukkus üks koeraga jalutanud vanem mees Tartus asuva maja ees näoli lumme. «Juhtusin aknast vaatama ja nägin, et ta ei saa ise püsti. Purjus ei paistnud olevat. Ehmusin ja helistasin 112. Inimesel võib ju olla insult, infarkt, kui niimoodi jala pealt kukub! Selgeks sai aga see, et ära torma kedagi päästma, sest võid räigelt sõimata saada,» kirjeldas naine (nimi toim. teada) toimunut. Tartu kiirabi juhatuse esimees Veronika Reinhard tõdes, et juhtunu on tõesti kahetsusväärne, kuid kiirabitöötaja üritas neid kohale kutsunud naisterahvaga lihtsalt pandeemia ajal nõutud distantsi hoida.

«Kiirabi tuli, mees tõsteti püsti, tehti temaga autos midagi. Mina käisin, tema värisev koerake süles, ümber auto, teadmata, mis edasi saab. Proovisin autojuhiga jutule saada, aga siis sain sõimata,» räägib naine intsidendist. «Mis te trügite mulle selga! Ärge ronige siia! Teil pole maski ega midagi! Mina ei tea koerte varjupaikades midagi! Mis te väänate mu sõnu! Ärge ronige, ärge trügige, karjus kiirabi autojuht. Kusjuures mul oli helesinine mask ees,» selgitas abikutsuja. 

«Igatahes seda sõimu ma küll ei väärinud,» sõnas ta nördinult. «Kiirabitöötajatelt tuli lisaks kommentaar, et no nüüd peavad nemad mahakukkunud inimesi üles upitamas käima. Kiirabi töötab ilmselt võimete piiril, eriti praeguses koroonakriisis, aga palun, jäägem ikka inimesteks!»

Tartu Kiirabi juhatuse esimehe Veronika Reinhardi sõnul peab sealne kiirabi väga oluliseks kvaliteetse meditsiiniabi tagamist kõikidele elanikele, kes erakorralist abi vajavad. «Praegune epidemioloogiline olukord on tinginud muudatused brigaadide töörutiinis. Brigaadiliikmed kannavad kirurgilist maski ja vastavalt vajadusele visiiri. Et tagada kiirabitöö järjepidevus ning vältida töötajate haigestumist, on neid koolitatud vältima ebavajalikke kontakte, eriti inimestega, kes ei kanna adekvaatseid isikukaitsevahendeid. Patsiendile annab kirurgilise maski kiirabi ise,» selgitas Reinhard.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles