Mees pääses napilt eluga pärast seenetee veeni süstimist

Getter Adeele Tamm
Copy
Illustreeriv foto
Illustreeriv foto Foto: Shutterstock

Soovides bipolaarsusest vabaneda, süstis anonüümseks jäänud isik endale isetehtud seeneteed ja pääses sellest napilt eluga, vahendab Medicalxpress

Pärast seda, kui perekond leidis segaduses 30-aastase mehe, toimetati ta koheselt haiglasse. Meedikud avastasid, et lisaks meeltesegadusele tõrkus tal mitu organit. Analüüsid näitasid, et süstimise tagajärjel olid patsiendil hakanud kehas kasvama psühhedeelsed seened ja seetõttu mõjutas nende tarbimine ka tema mitmeid elundeid. Arstid andsid talle antibiootikume ja ravimeid, et seent hävitada. Pärast seda juhtumit teatas mehe raviarst, et inimesi peaks paremini informeerima selliste seente kasutamisest. 

Uuringud on näidanud, et hallutsinogeen võib aidata raskete vaimsete häirete puhul. Selleks sobivad psilotsübiini seened. Siiski panevad eksperdid südamele, et selliseid aineid võib proovida vaid professionaalse järelevalve all. 

Neid seeni on ohutu kasutada, kui need keeta tee jaoks, süüa otse või kuivatada ja purustada pulbriks, et lisada toidule või kapslitesse. Seente söömine viib tavaliselt hallutsinatsioonide nägemiseni, inimene võib tunda eufooriat või kehavälist tunnet. Nende tarvitamine võib ka tekitada mentaalselt kohutavat tunnet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles