Kindlasti on paljud kokku puutunud olukorraga, kus banaanid on täiesti pruuniks läinud ja süüa neid enam ei soovi. Ideaalne! Siis on võimalus need ära kasutada imemaitsva ja tervisliku banaanileiva valmistamisel.
TERVISLIK JA MAITSEV ⟩ Patuvaba banaanileiva retsept
Vaja läheb:
4 keskmise suurusega küpset banaani
1/4 tassi sulatatud kookosrasva
1/4 tassi mett
2 muna
2 teelusikatäit vanillisuhkurt/ vanilliekstrakti
1,5 tassi täisterajahu
1,5 teelusikatäit söögisoodat
1 teelusikatäis kaneeli
0,5 teelusikatäit soola
50 kuni 100 grammi tumedat või pooltumedat šokolaadi
Valmistamine:
Purusta banaanid ühtseks massiks. Sega hulka sulatatud kookosrasv, mesi, munad ja vanillisuhkur. Lisa jahu, söögisooda, kaneel ja sool. Tükelda šokolaad ja sega taignasse. Vala see vormi ja küpseta 50 kuni 60 minutit 180 kraadi juures. Pärast ahjust võtmist, lase koogil 30 minutit jahtuda. Naudi!
Allikas: Halfbakedharvest