Päevatoimetaja:
Marilin Vikat
Saada vihje

TÕDE VÕI MÜÜT Põletatud apelsini söömine aitab koroonahaige maitsemeele taastada

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Journal of Internal Medicine avaldas hiljuti uuringu, mille tulemusel avastati, et lausa 86 protsenti Covid-19 nakatunutest kogeb lõhna- ja maitsemeele kaotust. Samast uuringust selgus, et 15 protsendil neist ei olnud meeled ka kaks kuud hiljem taastunud.

Sotsiaalmeedias levib kuuldus, et maitsemeele saab edukalt uuesti tööle Jamaica ravimeetodi abil. Tuleb võtta apelsin, see ära põletada, koorida ning järele jäänud apelsin pruuni suhkruga segada. Seejärel tuleb segu ära süüa. Paljud väidavad, et see on neid tõepoolest aidanud, kirjutab Men’s Health.

Kuidas sellega siis tegelikult on? Kas sellise segu söömine aitab tõesti maitsemeele uuesti toimima saada? Doktor Richard Watkinsi sõnul on hetkel veel vara kinnitada, kas tegemist on toimiva meetodiga. «Teadusliku pilguga vaadates ma tõesti kahtlen, et põlenud apelsini söömine maitsemeele uuesti tööle paneb,» ütles ta.

Tagasi üles