Doktor Veskimägi: praegustes tingimustes eelistan vaktsineerida pigem apteekrit kui 95-aastast hooldekodu elanikku

PM Tervis
Copy
Tõstamaa perearst Madis Veskimägi
Tõstamaa perearst Madis Veskimägi Foto: SCANPIX

«Minu hinnangul on meie apteekrid rohkem eesliinitöötajad kui mõnigi kaugtööd tegev arst ja õde,» tunnistab Tõstamaa perearst Madis Veskimägi sotsiaalmeediasse tehtud postituses. Ta lisab, et eelistaks vaktsiinivähesuse tingimustes hapras tervislikus seisus hooldekodude elanike asemel apteekreid vaktsineerida ja tunnistab, et täpselt nii ta ka tegi.

Ta rõhutab, et tegi seda ülejäänud vaktsiinidoosiga. «Hakkan ootama karistust ja menetlust, ehk ka järelevalve protsessi. Kordan, tegin seda ülejäänud vaktsiinidoosiga, kõik planeeritud sihtrühmad said vaktsineeritud,» kirjeldab ta toimunut.

«Kindlasti tuleb vaktsineerida hooldekodu personal ja neid ka iga kandi pealt harida ning valgustada. Kui personal on terve ning koolitatud ja omaksed adekvaatsed, kasutatakse maske, kätepesu, siis ei saa ka hooldekodus puhangut tekkida,» arvab perearst.

«Kui aga näiteks Tõstamaa apteeker haigestub, puudutab see umbes 120 inimese ravimite kättesaadavust nädalas. Sellest tulenev kahju on mõõtmatult suurem!»

Tere sõbrad ja ametnikud. Paar postitust tagasi andsin ülevaate oma püüetest saada koroonavaktsiin. 18 punkti ! Nüüd...

Posted by Madis Veskimägi on Teisipäev, 26. jaanuar 2021
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles