ENNE JA PÄRAST FOTOD ⟩ 39-aastaselt südamerabanduse saanud mees tegi oma elus täieliku kannapöörde

PM Tervis
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

«2013. aastal kaalusin ma umbes 136 kilogrammi ja mõistsin, et kui soovin oma poegade jaoks ka edaspidi olemas olla, pean oma elu muutma. Hakkasin trenni tegema ja võtsin sellega alla rohkem kui 22 kilo. Sellest hoolimata tabas mind 2019. aasta 13. märtsil, 39-aastaselt, südamerabandus,» rääkis tänaseks oma elus täieliku kannapöörde teinud Laylon Williams.

«Mäletan, et kõik algas sellest, et olin üleni higine ja tundus nagu tonn telliseid oleks mulle rindu löönud,» meenutas mees. «Mulle kutsuti kiirabi. Järgmine asi, mida mäletan, on järgmisel hommikul haiglavoodis ärkamine. Minu arst ütles, et ta on seda tööd juba 21 aastat teinud ning selle aja jooksul on ta mind arvestades näinud nelja inimest, kellel on õnnestunud taolisest olukorrast eluga välja tulla.»

Williamsile määrati südameravimid, ta läbis ka südamehaigustele järgneva taastusravi. Kuna tema süda töötas pärast juhtunut vaid 25 protsendilise võimekusega, sai ta ka defibrillaatori. «Siis mõistsin, et mul on tõesti vaja oma elus korrektuure teha,» tunnistas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles